Inside the Script: Arcane

Σαφώς και δεν μπορούσα να μην ασχοληθώ με τη σημερινή ανασκόπηση σειράς, καθώς είμαι από τους αρχαίους του League of Legends και αφού βρίσκομαι ακόμη στον Ελληνικό στρατό και βρήκα επιτέλους πολύτιμο χρόνο, είπα στον εαυτό μου, πως σήμερα κάνουμε ένα μικρό comeback! Σήμερα θα απλώσω τα πλοκάμια της γνώσης και εμπειρίας και θα δούμε μαζί ένα review για την νέα κυκλοφορία του Netflix, η οποία φαίνεται όχι μόνο να δικαιώνει τις προσδοκίες κάποιων, αλλά να κάνει ένα πολύ δυνατό "ντεμπούτο" ενθουσιάζοντας το κοινό! Ας περάσουμε λοιπόν στο review του Arcane!


ΠΛΟΚΗ & ΣΕΝΑΡΙΟ

Το Arcane είναι μια σειρά της αμερικανικής και φημισμένης εταιρίας προγραμματισμού βιντεοπαιχνιδιών, ονόματι "Riot Games". Η πλοκή διαδραματίζεται στο Piltover και Zaun, τα οποία είναι δυο χώρες στην τεράστια ήπειρο που έχει δημιουργήσει η Riot στην ιστορία των Ηρώων του παιχνιδιού. Στη σειρά μας λοιπόν, το Piltover παρουσιάζεται ως μια σπουδαία χώρα προηγμένης τεχνολογίας και επιστήμης, ενώ το Zaun είναι η υπόγεια πόλη όπου η εγκληματικότητα και η παράνομη τεχνολογία πασχίζουν. Γενικότερα βλέπουμε μόχθο στις δυο πόλεις για τη δημιουργία και την εξέλιξη της χώρας και των ανθρώπων!


ΑΠΟΨΕΙΣ

Λοιπόν, νομίζω πως εύκολα τούτη τη σειρά μπορεί να την απολαύσει ο καθένας και η καθεμία. Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου ένα video game αποκτά ταινία/σειρά η οποία είναι πράγματι καλή. Πολλές είναι οι φορές όπου εμείς οι fans και οι gamers, επιθυμούμε να δούμε ένα βιντεοπαιχνίδι που μας αρέσει στην οθόνη του σινεμά, ωστόσο συνήθως το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει και οι προσδοκίες μας βυθίζονται. Η μια καλή video game movie που μπορώ να θυμηθώ είναι το World of Warcraft, το οποίο το χαρακτηρίζω ως ένα καλό B+ video game movie. Τώρα όμως, η Riot μας παρουσιάζει το πιο πρόσφατο project της, την γνωστή πλέον σε όλους μας σειρά, ονόματι Arcane. Και αυτή η σειρά θεωρώ πως διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τα προσχέδια για video game σειρά και είναι και καλογραμμένη. Αρχικά δεν είχα προσδοκίες και ούτε τον ενθουσιασμό, ωστόσο ύστερα την παρακολούθησα και αναθεώρησα. Ποιο είναι το συμπέρασμα μου; Είναι μια σειρά η οποία ευχαριστεί και ικανοποιεί ακόμη και κάποιον που δεν έχει ιδέα από το βιντεοπαιχνίδι. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ θετικό στοιχείο!


Υπάρχουν υπέροχα πλάνα τα οποία προσφέρουν μια επιπλέον καθήλωση στον θεατή και το αναφέρω διότι θαρρώ πως η καλή κινηματογράφηση διατηρεί τον θεατή. Επίσης εννοείται πως η μουσική είναι φοβερή, i mean, έχουμε Imagine Dragons, πως θα μπορούσε να είναι κακή έχοντας τούτη τη μπάντα στο κομμάτι της μουσικής υπόκρουσης; Το σενάριο είναι από τα κλασσικά και καλογραμμένα πράγματα του League of Legends. Πιο συγκεκριμένα είναι δυο σημαντικά πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον τα αντίκρισα στο Arcane. Έχουμε προϊστορία και ανάπτυξη χαρακτήρων. Επίσης έχουμε ένα συγκλονιστικό φινάλε το οποίο μας αφήνει με ερωτήματα, με συγκίνηση και ενθουσιασμό!

Η προϊστορία ή αλλιώς το backstory που λέμε, το έχουν δουλέψει προσεκτικά και μας έχουν εξηγήσει πολλά πράγματα για τους ήρωες του παιχνιδιού οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη σειρά. Μας παρουσιάζουν αρχικά τους χαρακτήρες ως μικρά παιδιά, δείχνοντας το παρελθόν τους και πολύ σύντομα, χωρίς περιττές σκηνές και ιδέες, μας οδηγούν μπροστά στο χρόνο και βλέπουμε τους χαρακτήρες ως ενήλικες. Για ανάπτυξη χαρακτήρων είναι ακόμη νωρίς, καθώς υπάρχει μονάχα μια σεζόν, ωστόσο την βλέπουμε κι αυτή να δημιουργείται ανά επεισόδιο, χωρίς να αφήνει μεγάλα κενά από πίσω. 

Τώρα θέλω να σχολιάσω λιγάκι και τους αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς. Οι Vi και Jinx έχουν το κλασσικό story που γνωρίζαμε ήδη, αλλά μας έδειξαν όλα τα γεγονότα από την αρχή, δηλαδή είχαμε την προϊστορία όπου προανέφερα. Έτσι γνωρίζουμε πως κατέληξαν στο σημείο που βρίσκονται. Ο Jayce επίσης παρουσιάζεται όπως τον γνωρίζουμε από το παιχνίδι και αναπτύσσεται σταδιακά. Από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες είναι ο Viktor και φυσικά ο αγαπητός καθηγητής Heimerdinger (Indeed, a wise choice). Το μεγάλο ηλικιακά yordle, είναι ό,τι πιο ευχάριστο και απολαυστικό... ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑC! Και τελευταίο κράτησα τον κύριο Silco, ο οποίος μου άρεσε πολύ και θεωρώ πως ήταν χαρακτήρας με έπαρση. Από τον χαοτικό και αποκομμένο κόσμο του Zaun, είχε τη θέληση και το κίνητρο να ανυψώσει την πόλη, τους ανθρώπους του και φυσικά τον εαυτό του! Big spoiler ahead. Εν τέλει πέθανε από την Jinx, ωστόσο πιστεύω πως ίσως συμβεί κάτι απρόσμενο και γυρίσει ως ένας από τους ήρωες του παιχνιδιού. 

Επιπροσθέτως θα αναφέρω ένα έξτρα πράγμα που έχουν προσθέσει στην Jinx. Γνωρίζαμε προ πολλού ότι είναι ένα παράφρων κορίτσι, αλλά εντόπισα ένα στοιχείο το οποίο εάν δεν κάνω λάθος, είναι το κατι διαφορετικό που έχει στη σειρά η Jinx. Παρατήρησα πως σε πολλές σκηνές μιλούσε με τον εαυτό της και ουσιαστικά ήταν σαν να επικρατούσαν δυο πλευρές στην τρελή προσωπικότητα της. Υπήρχε η φυσιολογική Jinx, η οποία ήταν λιγάκι αθώα σαν χαρακτήρας, αλλά υπήρχε η κακή και παράφρων πλευρά. Προσωπικά το μυαλό μου αμέσως θυμήθηκε τον Smeagol/Gollum από τα Lord of the Rings! Υπάρχει αυτή η μεγάλη παρομοίωση στις ξαφνικές εναλλαγές προσωπικότητας στους δυο χαρακτήρες and i like that!

Τέλος θέλω να συμπληρώσω πως μας προϊδεάζουν για πολλά πράγματα από την αρχή έως και το φινάλε της πρώτης σεζόν, το οποίο στοιχείο είναι επίσης πολύ καλό. Ολοκληρώνω σιγά σιγά, λέγοντας πως κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει τεράστια σημασία και όσο περισσότερα στοιχεία του παιχνιδιού ανιχνεύουμε στη σειρά, τόσο περισσότερο ενθουσιασμό και ευχαρίστηση αποκτάμε! Εάν η παραγωγή προσθέσει περισσότερα πράγματα από τις υπόλοιπες χώρες του βιντεοπαιχνίδιου, τόσο περισσότερο θα απογειώνεται η σειρά και τα μελλοντικά project. Ήδη έχουν πιάσει τη σκυτάλη και οδεύουν σαν τρένο, ενώ το κοινό δείχνει τη μεγάλη αγάπη του για τη σειρά. Εάν συνεχίσουν με την ίδια όρεξη για τη δημιουργία και την ανάπτυξη, θα δουν ένα πολύ ικανοποιημένο κοινό! 

RATING: 8,75/10

Σχόλια