Inside the Script: Spartacus

 


Ήρθε λοιπόν η ώρα, να μιλήσουμε και για μια σειρά στο Movie Cult. Επέλεξα για πρώτη σειρά το Spartacus, διότι είναι από τις καλύτερες σειρές που έχω παρακολουθήσει πρόσφατα. Ας πάμε στο Review τώρα..


Το Spartacus είναι μια σειρά που περιλαμβάνει 3 σεζόν (επίσης ένα Prequel) και διαδραματίζεται στην αρχαία Ρώμη, σε εποχές προ Χριστού. Ο πρωταγωνιστής μας μαζί με τους συμπολεμιστές Θράκες, προδίδονται από τον Ρωμαίο λεγάτο (πολεμικό αξίωμα) "Gaius Glaudius Glabler" και οδηγείται στην Καπούα. Εκεί αποφασίζουν να του δώσουν μια ευκαιρία, έτσι δίνει μια σκληρή μάχη στην Αρένα και βγαίνει νικηφόρος! Κάπως έτσι λοιπόν, εντάχθηκε στον οίκο "Batiatus", έγινε σκλάβος και προπονήθηκε ώστε να γίνει μονομάχος, ο Batiatus τον μετονόμασε και έτσι "γεννήθηκε" ο Spartacus.


Τεράστια αιματοχυσία και πολλές μάχες έδωσε ο Spartacus, ώστε να απελευθερωθεί και έπειτα να γονατίσει ολόκληρη την Ρώμη. Απελευθέρωνε σκλάβους, πιστεύοντας ότι όλοι είναι ίσοι. Ηγήθηκε μιας τεράστιας εξέγερσης, με επαναστάτες μονομάχους και δούλους νίκησε πολλές Ρωμαϊκές λεγεώνες ώσπου ηττήθηκε από τον "Marcus Licinius Crassus"



Η άποψη μου για την σειρά είναι η εξής, It's an underrated Gem! Πιστεύω πως δεν παίρνει αρκετή αναγνώριση όσο θα έπρεπε. Είναι πραγματικά διαμαντάκι το Spartacus, αξίζει σίγουρα να το παρακολουθήσει κανείς, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του "Σπάρτακου". Ξεκίνησε δυναμικά, συνέχισε με εξελίξεις και τελείωσε τίμια με σωστό τρόπο! Εάν είσαι Medieval Fan και σου αρέσουν οι πόλεμοι, τότε σίγουρα θα το λατρέψεις. Τα εφέ ήταν μέτρια, στις σκηνές που περιέχει αίμα ήταν περίεργο, ωστόσο αυτό δεν με ενόχλησε και απόλαυσα την σειρά. 


Επίσης περιλαμβάνει υπερβολικά πολύ γυμνό. Κυριολεκτικά σχεδόν σε όλα τα επεισόδια βλέπουμε γυμνό, εδώ όμως έρχεται το μεγάλο ΑΛΛΆ, είναι αρχαίες εποχές, επομένως είναι απόλυτα φυσιολογικό, μην πω κιολας ότι επιβάλλεται. Τίμιες ερμηνείες από το Cast και ωραία χτισμένο σενάριο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Ένα επιπλέον πράγμα που με χάλασε ήταν που στην δεύτερη σεζόν, άλλος ηθοποιός πήρε τον ρόλο του "Spartacus", αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ, διότι ο αρχικός ηθοποιός στον πρωταγωνιστικό ρόλο δυστυχώς πέθανε από καρκίνο, R.I.P. Andy Whitfield, τον ρόλο έπειτα πήρε ο Liam McIntyre.

MOVIE CULT RATING: 8,5/10


ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ.

Σκηνοθεσία: Steven S. DeKnight

Συμπρωταγωνιστές: Manu Bennett, Daniel Feuerregiel, Peter Mensah, Lucy Lawless, John Hannah 

Κατηγορία: Δράση, Περιπέτεια, Βιογραφία 

Σεζόν: 3 (+ Prequel)

Αριθμός επεισοδίων: 33 επεισόδια (+6 του Prequel)

Διάρκεια επεισοδίων: 50 - 60 λεπτά 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Ιανουαρίου, 2010 (ολοκληρώθηκε 12 Απριλίου, 2013)

Βραβεία: 4 Νίκες σε 16 υποψηφιότητες 

Σχόλια