Inside the Script: The Longest Yard (2005)

 


Παρακάτω θα διαβάσετε μια μικρή ανασκόπηση και απόψεις, για την ταινία The Longest Yard (2005).


Το "The Longest Yard" είναι μια κωμική ταινία (Remake του the longest yard 1974) που διαδραματίζεται σε φυλακές, με πρωταγωνιστή τον ξεκαρδιστικό Adam Sandler, ο οποίος ήταν ένας πρώην παίκτης επαγγελματικού αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Μετά από μια καταδίωξη από την αστυνομία, μπήκε στην φυλακή, ωστόσο η μοίρα του έπαιξε περίεργο παιχνίδι, καθώς του προσφέρθηκε η επιλογή να προπονήσει μερικούς κρατούμενους και να δημιουργήσει έτσι μια ομάδα ποδοσφαίρου, ύστερα θα αντιμετώπιζε τους φύλακες σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. 


Έχω να αναφέρω, πως η ταινία μου κίνησε το ενδιαφέρον και μου φάνηκε πραγματικά πολύ ωραία, χωρίς να είμαι καν φανατικός του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου! Η απίστευτη ερμηνεία του Sandler είναι κάτι που πάντα λατρεύω, έχει τον τρόπο του στην κωμωδία. Θα ήθελα περισσότερο Screen Time για τους Terry Crews και Stone Cold, αλλά είναι καθαρά επιθυμία και όχι αρνητικά στοιχεία.


Εξίσου δυνατό, ήταν και το υπόλοιπο cast, υπέροχο κατά την άποψη μου σενάριο, με τίμια κωμωδία, απολαυστικές σκηνές, ακόμα και συγκίνηση. Τίμια ταινία με νόημα, εκεί θα την κατατάξω! 


Έτσι λοιπόν, συνοψίζω πως αξίζει να αφιερώσετε περίπου δύο ωρίτσες, για να παρακολουθήσετε το "The Longest Yard". Tώρα είναι η ώρα και για τα Ratings!

Movie Cult Rating: 8/10


Επιπλέον πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Peter Segal

Συμπρωταγωνιστές: Chris Rock, James Cromwell, Nelly, William Fichtner, Burt Reynolds. (Επίσης πήραν μέρος οι Stone Cold Steve Austin, Bill Goldberg, The Great Khali απο το WWE)

Κατηγορία: Κωμωδία, έγκλημα, αθλητισμός.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Μαΐου, 2005.

Διάρκεια: 113 Λεπτά.

Προϋπολογισμός: 82 εκατομμύρια $

Εισπράξεις: 191 εκατομμύρια $

Σχόλια