Inside the Script: Lucifer


Άλλη μια σειρά που ολοκλήρωσα πρόσφατα και τώρα θα την αναλύσω, γράφοντας τις εντυπώσεις και τις γνώμες μου. Μερικά θετικά και μερικά αρνητικά στοιχεία και βεβαίως εάν άξιζε που το παρακολούθησα κι αν προτείνω αυτή τη σειρά στον κόσμο. Το Lucifer έχουμε λοιπόν σήμερα, now let's get to the point!



ΠΛΟΚΗ & ΣΕΝΑΡΙΟ

Το Lucifer είναι μια αστυνομική σειρά αλλά, η πλοκή της δεν εστιάζει μονάχα στις αστυνομικές υποθέσεις. Την πλοκή την περιβάλλει η ιστορία του πρωταγωνιστή μας, του Lucifer Morningstar και η οικογένεια του. Ο Luci είναι ACTYALLY THE DEVIL. Ναι, πράγματι ο ηθοποιός Tom Ellis υποδύεται τον διάβολο σε αυτή τη σειρά. Η ιστορία μας λοιπόν, διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας όπου ο Luci κάνει την άφιξη του, επειδή βαρέθηκε να βασιλεύει την κόλαση, κι έτσι αποφασίζει να πάει διακοπές στο μαγευτικό LA. Ο κόσμος των ανθρώπων φαίνεται να κινεί το ενδιαφέρον του διαβόλου της σειράς και έτσι αποφασίζει να παραμείνει εκεί, ωστόσο ο αδερφός του, ο Amenadiel, ο οποίος είναι άγγελος και θέλει να ακολουθήσει πιστά τον πατέρα του, δηλαδή τον ACTUAL ΘΕΌ, προσπαθεί να αλλάξει την γνώμη του Lucifer και να τον στείλει πίσω στην κόλαση. Και βέβαια πολλά αλλάζουν, καθώς ο Lucifer βρίσκει την συμπρωταγωνίστρια μας, την ντετέκτιβ Chloe Decker και την ερωτεύεται! 

Ο Luci καταφέρνει να γίνει σύμβουλος της αστυνομίας, ώστε να γίνει ο συνεργάτης της Decker και δεν κρύβει καθόλου την αληθινή του ταυτότητα, ωστόσο κανένας δεν το παίρνει στα σοβαρά το γεγονός ότι είναι ο διάβολος, ιδίως η Decker. Οι δυο πρωταγωνιστές μας, μαζί εξιχνιάζουν δολοφονίες και η μεταξύ τους σχέση, είναι αλλόκοτη. Σε κάθε σεζόν το σενάριο γίνεται όλο και βαθύτερο, καθώς μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα για τον ίδιο τον Luci και για την ιστορία σχετικά με παράδεισο - κόλαση. Επίσης εμφανίζονται νέοι χαρακτήρες σε κάθε σεζόν και δημιουργούν προβλήματα στον πρωταγωνιστή μας. Στις τελευταίες σεζόν βλέπουμε και τον δίδυμο αδερφό του Lucifer, ενώ τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς και ξεσπά ένα χάος!



ΑΠΟΨΕΙΣ

Well, ας ξεκινήσουμε με τον πρωταγωνιστή μας τον Lucifer. Ο Tom Ellis ήταν η κατάλληλη επιλογή και με την φοβερή ερμηνεία του είναι ίσως το Top στοιχείο της σειράς. Υποδύεται τον διάβολο και με τον τρόπο που μας τον παρουσιάζουν φαίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Παρουσιάζεται ως ο έκπτωτος άγγελος. Όταν βρισκόταν στον παράδεισο είχε το όνομα Samael και ξεκίνησε μια επανάσταση κατά του πατέρα του, δηλαδή του Θεού. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα την εξορία του. Έτσι λοιπόν, μετατρέπεται στον διάβολο και κυβερνά την κόλαση. Όλοι οι χαρακτήρες προφανές πως τον χαρακτηρίζουν ως την επιτομή της κακίας και παρερμηνεύουν τον ρόλο του. Ο Luci όμως, είναι ο τιμωρός και τίποτα παραπάνω. Η δουλειά του είναι να τιμωρεί τους ένοχους, μα δεν το επέλεξε ο ίδιος αυτό το πράγμα, δεν ήθελε να το κάνει. Τον παρουσιάζουν λοιπόν, ως κωμικό αλλά ταυτοχρόνως, δραματικό και αδικημένο χαρακτήρα που είναι εκνευρισμένος με τον πατέρα του και δεν χάνει καμία ευκαιρία να δείξει το μίσος του προς αυτόν. Κάθε εβδομάδα παρευρίσκεται σε ψυχολογική συνεδρία και συζητάει όλα του τα προβλήματα με την ψυχολόγο Linda Martin, ενώ έχει μια συναρπαστική ζωή και βοηθάει την Chloe με την οποία είναι ερωτευμένος!

Το υπόλοιπο cast επίσης είναι σχετικά καλό και τα αστέρια της σειράς για εμένα προσωπικά είναι η Ella Lopez και η κόρη της πρωταγωνίστριας, η Trixie Espinoza. Ναι, δεν σας κάνω πλάκα, αυτές οι δυο είναι οι καλύτερες εκεί μέσα και τις λάτρεψα. Στο νούμερο ένα φυσικά πως έχω τον Luci, καθώς έχει εκπληκτική ερμηνεία, προσφέρει όλο το ενδιαφέρον ο ίδιος και έχει υπέροχη φωνή. Επίσης ένα ακόμα γεγονός που μου αρέσει, αλλά ταυτοχρόνως με προβληματίζει λιγάκι, είναι ότι σε κάθε επεισόδιο ο Luci έχει κι από ένα νέο θέμα με την προσωπικότητα του και με τους ανθρώπους που τον περιβάλουν. Το ψωμάκι όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι προβληματισμοί και οι γνώμες του, συνεχώς συνδέονται με τις αστυνομικές υποθέσεις. Ναι μεν είναι ενδιαφέρον αυτό, αλλά θεωρώ πως κάτι δεν κολλάει σε όλα αυτά. Δεν θα το χαρακτηρίσω ως αρνητικό στοιχείο, απλά μου φαίνεται κάπως περίεργο. Η μήπως να το πω κλισέ; I don't know, but προσφέρει ένα μπόνους ενδιαφέρον όπως και να'χει και δεν με χαλάει καθόλου. 



Για να πούμε δυο λογάκια τώρα και για την Chloe Decker. Λοιπόν, προσωπικά η Chloe βγήκε over στα δικά μου μάτια, στην 4η σεζόν. Δηλαδή την συμπάθησα και είπα ότι "άντε ντάξει μωρέ, καλή είναι, τώρα την πάω" στην 4η σεζόν περίπου. Αρχικά δεν με έπειθε και μου φαινόταν λίγο αχρείαστη η σχέση της με τον Luci, ωστόσο στην πορεία σιγά σιγά την συμπάθησα λιγάκι και το δέχτηκα. Από την άλλη πλευρά έχουμε και την Mazikeen, η οποία είναι ένας δαίμονας που ακολούθησε τον Luci και ήταν σαν φύλακας του. Ειλικρινά, με έκανε να την μισήσω επειδή ώρες ώρες η συμπεριφορά της ήταν παιδιάστικη και οι γνώμες της χαζές. Μάλωνε συνήθως με τους πάντες και άλλαζε διαρκώς "στρατόπεδα". Επιπλέον δια μαγείας μάλλον, ΌΛΟΙ καταφέρνουν να την χειραγωγούν! Well, she was a professional backflipper, θα έλεγε κανείς. Το γεγονός ότι είναι Demon ίσως να με κάνει να αναθεωρήσω την άποψη μου για αυτήν. Ίσως και να τα δικαιολογεί, αλλά δεν το καταπίνουμε έτσι απλά, ακόμα με εκνευρίζει η συμπεριφορά της.

Η σειρά έχει φοβερό χιούμορ! Ο Lucifer, είναι ένας αδικημένος και δραματικός χαρακτήρας, μα επίσης και κωμικός χαρακτήρας. Ο Luci έχει υπέροχο και το ιδανικό χιούμορ για τούτη την σειρά και καθ'όλη την διάρκεια είναι σαν ένας φοβερός και αστείος, troller, γεμάτος γοητεία! Επίσης ένα αρνητικό στοιχείο της σειράς είναι ότι υστερεί πολύ στο budget. To CGI ήταν κακό στις πρώτες σεζόν που την παραγωγή την κατείχε η FOX. Βέβαια, ύστερα το Netflix πήρε την σειρά και σώθηκαν λιγάκι. Ωστόσο εκεί που υστερεί η σειρά, την καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα θετικά πράγματα. Τώρα πάμε λιγάκι και στο τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν και ας κλείσουμε. Λοιπόν, το φινάλε της 5ης σεζόν ήταν τίμιο, αλλά το κλείσιμο αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία πιθανόν να απαντηθούν στην επόμενη σεζόν. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα. WARNING, SPOILERS AHEAD! Μας παρουσιάζουν τον Lucifer στον παράδεισο και αυτό είναι επικίνδυνο για τον ίδιο, διότι είναι αποκλεισμένος από τον παράδεισο του πατέρα του. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα, τον θάνατο του Luci και μας συγκινεί. Πριν λίγες στιγμές είχε πεθάνει η Chloe κι αυτός επειδή την αγαπάει, αμέσως ανέβηκε εκεί ψηλά για να την επαναφέρει στην ζωή. Θυσιάζεται για αυτήν, πεθαίνει και λίγες στιγμές αργότερα επιστρέφει στην γη, σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα! Το ήξερα ότι θα επέστρεφε με κάποιο τρόπο, i mean, είναι προφανές πως δεν θα τελείωνε εκεί η ιστορία του, αλλά ήταν λάθος απόφαση αυτή! Μας το χτίζεται με τέτοιο τρόπο, κερνάτε θάνατο στον πρωταγωνιστή σας και στο αμέσως επόμενο λεπτό τον επαναφέρεται, χωρίς να μας το δικαιολογήσετε; Χαλάτε την συγκίνηση που προφανώς θέλατε αρχικά να δημιουργήσετε και αφήνετε ερωτήματα με κενά!



Συνοψίζω λοιπόν πως η σειρά είναι καλή σε γενικές γραμμές και πως αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος, ή έστω να δώσει μια ευκαιρία. Προσωπικά θέλω σε μια σειρά να υπάρχει, καλή ερμηνεία, να μπορεί το σενάριο να διατηρεί το ενδιαφέρον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να υπάρχουν βεβαίως εξελίξεις που στέκουν και καθηλώνουν και ανάπτυξη χαρακτήρων! Θέλω να δένομαι με τους χαρακτήρες κι όταν ολοκληρώσω τη σειρά να λέω πως ήδη μου λείπουν αυτοί οι χαρακτήρες, αλλά και γενικότερα η σειρά. Το κατάφερε αυτό έως ένα σημείο το Lucifer και για όσο χρονικό διάστημα το παρακολουθούσα με ευχαριστούσε! Σαφώς πως έχω παρακολουθήσει και καλύτερες σειρές στις οποίες δέθηκα πολύ περισσότερο με τους χαρακτήρες και τους αγάπησα παραπάνω, μα και το Lucifer ήταν άξιο έως κάποιο βαθμό. Χάρηκα που είδα τον φοβερό Tom Ellis να κεντάει σε τούτη τη σειρά! Είμαι ευχαριστημένος γενικότερα και χαίρομαι που παρακολούθησα αυτή τη σειρά!

RATING: 7,75/10

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημιουργός - Σκηνοθέτης: Tom Kapinos

Συμπρωταγωνιστές: Lauren German, Lesley-Ann Brandt, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Rachael Harris

Κατηγορία: Έγκλημα, δράμα, κωμωδία, Sci-Fi

Σεζόν: 5 (Ανολοκλήρωτη, αναμένεται μια τελική σεζόν)

Αριθμός επεισοδίων: 83 συνολικά επεισόδια μέχρι στιγμής. Αναμένονται επιπλέον 10

Διάρκεια επεισοδίων: 42 - 55 λεπτά

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Ιανουαρίου, 2016 (Αμερική)

Βραβεία: Μια νίκη και 15 υποψηφιότητες 

Σχόλια