Inside the Script: The Shawshank Redemption

 


Σήμερα θα μιλήσουμε για μια ταινία του 1994, που με καθήλωσε. Είχα παρακολουθήσει πριν καιρό την ταινία στην τηλεόραση, συγκεκριμένα στο κανάλι Star, κάθισα από τις 21:00 έως τις 02:30 τα ξημερώματα για να ολοκληρώσω την ταινία και τα κατάφερα. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως πέτυχα λίγη ταινία στις διαφημίσεις του Star.


Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μια φυλακή, ο πρωταγωνιστής μας, Andy Dufrense, καταδικάστηκε δις ισόβια, για ένα έγκλημα το οποίο δεν διέπραξε. Στην φυλακή δέθηκε με μερικούς συγκρατούμενους και κυρίως με τον συμπρωταγωνιστή, Ellis Boyd "Red" Redding, τον οποίο υποδύεται ο Morgan Freeman. Πέρασε από βάσανα στην φυλακή, ωστόσο στο τέλος και οι δύο πρωταγωνιστές βρήκαν την λύτρωση. Επίσης η ταινία βασίζεται στην νουβέλα του Stephen King, με τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption". 


Προσωπικά πιστεύω πως ήταν μια εκπληκτική ταινία, τρομερές ερμηνείες, καλογραμμένο σενάριο και υπάρχει ηθικό δίδαγμα. Η ελπίδα! Ο Morgan Freeman αφηγείται την ιστορία και ειλικρινά δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος καλύτερος αφηγητής. Η δραπέτευση του Andy ήταν έξυπνη, το σχέδιο του, μου φάνηκε έξυπνο και με συγκίνησε αλλά και με ικανοποίησε η λύτρωση των πρωταγωνιστών. Υπήρχε επίσης συγκίνηση σε αρκετές σκηνές και πολύ όμορφο το φινάλε με την επανένωση των δύο πρωταγωνιστών! Απόλαυσα την ταινία και πιστεύω πως αξίζει να την παρακολουθήσει ο κόσμος. Είναι η Top Rated ταινία στο IMDb, με 9,2 στην βαθμολογία! 

MOVIE CULT RATING: 9,5/10


ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ. 

Σκηνοθεσία: Frank Darabont

Συμπρωταγωνιστές: Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, James Whitmore

Κατηγορία: Δράμα 

Διάρκεια: 142 λεπτά 

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου, 1994

Βραβεία: 21 νίκες, 43 υποψηφιότητες (7 υποψηφιότητες για ΌΣΚΑΡ) 

Σχόλια