BACK IN THE CLASSICS: The Fast and the Furious

 


Έφτασε η στιγμή και για ένα "Retro" Review όπου περισσότερο θα αναφέρω απόψεις και μερικά highlights της ταινίας. Πρώτο Back in the Classics, με The Fast and the Furious!


Παλιές, καλές εποχές με αυτοκίνητα στο "Fast and Furious" και όχι αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Με πρωταγωνιστές τον πολυαγαπημένο Paul Walker (R.I.P.) όπου υποδύεται, τον Brian O'Conner και τον άνθρωπο δίχως έκφραση Vin Diesel, όπου υποδύεται, τον Dominic Toretto. Τώρα σοβαρά ρε Diesel, πως γίνεται να έχεις την ίδια φάτσα πάντα, σε κάθε περίπτωση; Επίσης δηλώνω πως θέλω να μου μάθεις να κάνω σούζα, με ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ όχημα, μονάχα εσύ το καταφέρνεις αυτό! Πίσω στην ταινία τώρα, εποχές μεθανιώτικες με αγώνες, Tuning αυτοκίνητα, τα οποία έχουν χαραχτεί στην ιστορία! 



Ποίος θα ξεχάσει δηλαδή την θρυλική πορτοκαλί Supra, την τίμια ασημένια GT-R R34, την πανέμορφη Velside Mazda Rx7 και πολλά ακόμα αυτοκίνητα; Ναι καλά καταλάβατε είμαι και εγώ JDM Fan! Ώς την τρίτη ταινία, η πλοκή περιτριγυρίζετε από αυτοκίνητα και Street Racing. Απ'την 4η ταινία και έπειτα έχει αλλάξει το νόημα και η πλοκή. Έχει γίνει περισσότερο για βεντέτα, για οικογένεια και δεν σταματάνε να μας παρουσιάζουν ξέμπαρκους κακοποιούς. Επίσης ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, δεν υπήρξαν άλλα θρυλικά αυτοκίνητα, κανένα δεν σου έμεινε στο μυαλό, κανένα δεν έγινε θρυλικό και πραγματικά σπουδαίο, ΘΛΊΨΗ




Μην ακούσω για το "Lykan HyperSport" της W Motors (εταιρία που δημιούργησε το αυτοκίνητο) στο Fast Furious 7, στην σκηνή όπου, οδηγώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πήδηξαν, από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη! ΈΞΩ ΠΆΜΕ ΚΑΛΆ; Vin Diesel είμαι κατά 99% σίγουρος πως εσύ σκηνοθέτησες τούτη την σκηνή! 


Οι ηθοποιοί ήταν μέτριοι προς καλοί, αν και μου έκανε εντύπωση σε κάποιους η εμφάνιση τους. Όπως ανέφεραν οι Mikeius & Μαλιάτσης στο "Θάψε το σενάριο" γιατί ο Vince φοράει φανελάκι πάνω από φανελάκι, ΤΙ ΦΆΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΈΣ; Επίσης ο Jesse γιατί έκανε εγχείρηση προσθετικής σκούφου; Μονίμως με το σκουφάκι στο κεφάλι ήταν.


Το "The Fast and the Furious" ήταν ίσως μια μέτρια προς καλούτσικη ταινία. Είχε κάποια λάθη σίγουρα, κάποιες περίεργες σκηνές, οι οποίες είναι υπερβολικές (αλίμονο, ταινία του Diesel είναι, βεβαίως θα περιείχε υπερβολές) και πολύ Soundtrack (εντάξει θα πουλήσετε Soundtrack, ηρεμήστε και λίγο) αλλά για εμένα προσωπικά ήταν καλή, αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος που μπορεί να μην την έχει δει ακόμη. Ανέκαθεν το νόημα στα "Fast and Furious" ήταν τα αυτοκίνητα, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δυστυχώς, όπως ανέφερα προηγουμένως.




Μερικά από τα Highlights της πρώτης ταινίας είναι η σκηνή Supra vs Ferrari, (You wanna Race; Supra Owners: Nice joke Bro..) εξίσου ωραία σκηνή ήταν η αρχική κόντρα, όπου αυτό που με κερδίζει κάθε φορά είναι ο Κινέζος με την λευκή Honda Civic Coupe, όπου έπαιζε Gran Turismo μέσα στο αμάξι! Επίσης εννοείται το φινάλε με την Charger και την Supra είναι απο τα κορυφαία στιγμιότυπα της ταινίας! 

Ας δώσουμε λοιπόν, ένα Rating και ας κλείσουμε!

MOVIE CULT RATING: 7/10

Σχόλια